2014/12/02

Små, fina mandelformar

Måste dela med mig av, enligt mitt tycke, kakan nummer ett på jul Jag gör dom i små formar och vill man ha dom lite knaprigare tar man mer mandel och mindre mjöl. Behåll skalet på mandeln, det förhöjer smaken. 
Extra fina: 2 dl sötmandel ( 2,5 ), 4 dl vetemjöl ( 3,5 ), 1 dl socker, 200 g smör, 1 ägg.
200 grader i mitten på ugnen i 10 till 13 minuter. De ska bli gyllenbruna i kanterna. ( Testa med en provkaka först ). 
Lägg mjölet i en hög på bordet tillsätt den malda mandeln, socker och smör. Hacka samman allt med en kniv. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg. Låt vila i 30 minuter i kylskåpet. Klä formarna och grädda dom.
Good Luck!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar