2015/10/16

Kardemummaskorpor

25 gram jäst, 100 gram smör, 2, 5 dl mjölk, 1,5 dl honung, 1 msk kardemumma, 7 - 8 dl vetemjöl,, ägg till pensling.
1. Smula sönder jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk, värm till fingervarmt. Häll över jästen och rör tills den har löstd upp.
2. Tillsätt salt, honung, kardemumma och mjöl. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa i 45 minuter.
3. Tag upp mjölet på mjölat balbord, dela i två delar och rulla till två längder och läggg på en plåt. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Pensla längderna med ägget och grädda i 13 - 15 minuter. Låt svalna på galler.
Dela längderna på mitten och skär i 3 cm bitar. Lägg med snittytan upp på plåtar. Torka i ugn vid 100 grader tills de är torra och lätta ca 1 timme. Mot slutet välj grill för att få lite färg på dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar